Haastattelussa

Senior Web Developer Lauri Bauer

1. Kuka olet?


Olen Lauri Bauer ja työskentelen CGI:llä pääasiassa front end -kehittäjänä. Viralliselta titteliltäni olen Senior Web Developer. Valmistuin ohjelmistotekniikan insinööriksi TAMK:sta 2017, mutta aloitin työskentelyn ohjelmistokehityksen parissa jo opiskelujen aikana. 

2. Mikä houkutteli sinut tänne töihin? 


CGI:llä oli tarjolla vapaa paikka kaltaiselleni koodaarille. Tehtävä vaikutti mielenkiintoiselta ja nuorekas tiimi saivat kiinnostumaan tarjolla olevasta mahdollisuudesta. Ajattelin myös, että CGI:n kaltainen iso talo olisi hyvä paikka aloittaa ura. Näin neljän vuoden jälkeen on helppo todeta, että päätös hypätä CGI:lle on tarjonnut loistavan kehityspolun itselleni.

3. Millainen työpaikka CGI on?

CGI on suuri ja sen voi toki nähdä monella tavalla, mutta itse näen sen hyvänä asiana. Täällä on mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan sellaiseen suuntaan kuin haluaa eikä tarvitse vaihtaa työpaikkaa kehitysmahdollisuuksien puuttumisen takia. Täällä saa paljon vastuuta ja jokainen voi hyvin vapaasti vaikuttaa siihen mihin suuntaan oma ura lähtee muotoutumaan. Ketään ei kuitenkaan pakoteta tietynlaiseen muottiin tai ottamaan vastuuta, mikäli ei koe olevansa siihen vielä valmiina.

Toinen hyvin kiinnostava seikka CGI:llä on se, että täällä työskentelee laajasti eri alan asiantuntijoita kollegoina, muun muassa terveysalan ammattilaisia. Porukasta löytyy myös paljon eri ikäisiä ammattilaisia. Lisäksi sukupuolijakauma on IT-alan yritykseksi ilahduttavan terve - naisten osuus on tietääkseni paljon yli toimialamme yleisen keskiarvon.

Ison talon prosessit ovat kehittyneet paljon ketterämmäksi näiden vuosien aikana, eikä se juurikaan näy itselleni negatiivisessa mielessä. Uramahdollisuuksia on paljon tarjolla. Aloitin alunperin esimerkiksi tiimissä, jossa pääsin tekemään talon sisäisiä mobiiliprojekteja. Myöhemmin olen siirtynyt tekemään konsultointia ulkoisille asiakkaille sekä viime kesän aikana siirryin nykyiseen tiimiini CGI:n sisällä.

4. Mitä teknologioita hyödynnät työssäsi?

Nykyään työskentelen pääasiassa moderneilla web-teknologioilla ja niistä voisi mainita esim. Reactin. Aikaisemmin olen päässyt tekemään projekteja myös hieman vanhemmilla teknologioilla kuten Backbone.js:llä. 

Lähtökohtaisesti täällä pyritään kuitenkin työskentelemään moderneilla työkaluilla, jotka aidosti tukevat sekä devaajien työtä että loppuasiakkaan tarpeita. 

Työvälineisiin pääsee itse vaikuttamaan, jos työssä tarvitsee esim. Macbookkia, niin sellainen on mahdollista saada.

5. Minkä asioiden/projektien parissa työskentelet tällä hetkellä?

Tämänhetkinen projektini liittyy pelialan verkkosivuston rakentamiseen, mikä rakentuu juuri modernien web-teknologioiden ympärille. Yksi tavoite on uudistaa sivuston vanhoja osia vastaamaan uusi käytössä olevia teknologioita. 

6. Millaiset kehitysmahdollisuudet CGI tarjoaa?

Kuten aikaisemmin mainitsin, niin CGI tarjoaa hyvät koulutusmahdollisuudet, vaikka usein niitä ei muisteta kovin hyvin hyödyntää. Jokainen pääsee kouluttamaan itseään, jos kokee siihen tarvetta. Koulutuksia järjestetään niin sisäisesti kuin ulkoisten kumppanien toimesta.

Olen itse kiinnostunut kehittämään Full stack -osaamista sekä pilvipalvelut kiinnostavat minua. Näiden oppimiseen CGI tarjoaa hyvät edellytykset.

7. Millainen tiimi teillä on?

Meidän tiimissä työskentelee kaksitoista henkeä tällä hetkellä. Tiimi koostuu kovan tasoisista ammattilaisista. Työtä tehdään projektista riippuen joko asiakkaalla,CGI:n omalta toimistolta käsin tai mahdollisuuksien mukaan myös etätyönä. 

Lue lisää Crafters of Tomorrow -ohjelmasta

Hakuaika ja ohjelman aikataulu

Hakuaika

Ohjelman haku alkaa 19.11.2020. Viimeinen hakupäivä on 13.12.2020.

Valinnat

Ohjelman haastattelut, soveltuvuusarvioinnit ja valinnat tehdään rullaavasti jo hakuaikana.

Aloitus

Työskentely CGI:llä alkaa tammikuun 2021 aikana. Työsuhteen muoto on vakituinen. Työnantajana ensimmäisten 9 kuukauden ajan toimii Barona IT. Tämän jälkeen henkilöt siirtyvät CGI:n työntekijöiksi.

Koulutukset

Koulutukset käynnistyvät helmikuussa 2021, tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.